09 juli 2011

Starcrossed: Helena (5)

Jag tvivlar inte på att jag förr eller senare skulle fått höra om den här boken men jag är otroligt glad att jag hittade den av en slump. Jag var på stan med en vän och hon ville köpa en bok att läsa i sommar så vi gick in på akademibokhandeln. Det är lätt hänt att när jag kliver in i en bokaffär så vill jag köpa halva affären och det slutar alltid med att jag går därifrån för att inte spendera alla mina pengar på böcker. Men så den här dagen så stöter jag på en bok som sticker ut från de andra för mig. Min blick drogs direkt till omslaget och jag kunde inte låta bli att läsa på baksidan. Och.. jag var fast. Bäst av allt, det fanns ett häfte med tre kapitel av boken så att man kunde provläsa - gratis. Kom hem på kvällen, läste ut det häftet och ville direkt läsa mer. Så dagen efter är jag tillbaka på akademibokhandeln och köper den.Boken heter Starcrossed och är skriven av Josephine Angelini och är första boken i en trilogi. Storyn är en moderniserad version av den grekiska mytologins slag om Troja och det hela påminner aningen om Rick Riordans serie om Percy Jackson i och med att det i denna serie handlar om halvgudar - grekiska sådana. Det hela är förklarat i boken så bli inte förvirrade, det är rätt enkelt att hänga med trots att jag inte är en expert på grekisk mytologi.
Kort sagt handlar det om Helena som tror sig vara en helt vanlig, blyg tjej men en dag så flyttar Lucas med sin familj till ön där hon bor och Helena känner ett så starkt hat till Lucas att hon försöker döda honom. De oförklarliga känslorna bottnar i en lång kamp mellan de grekiska gudarna och trots att det verkar omöjligt så är kärleken stark mellan Helena och Lucas. Men alla är emot dem, och det är inte det lättaste att ha de grekiska gudarna emot sig.

Det här är bara första delen av tre, jag är helt kär i den, LÄS DEN! Svenska översättningen är lättläst och historien spännande. Jag längtar som en galning till uppföljarna som kommer komma sommaren 2012 och 2013.

2 kommentarer:

  1. Åååh jag älskar den boken! Hur bra som helst, själv så tycker jag den påminner lite om twilight. Jag blev beroende direkt när jag fick provhäftet och precis som du köpte jag boken strax efter. Jag kan inte heller vänta tills nästa del kommer ut!

    SvaraRadera
  2. ja har också läst den. Jag skulle skaffa en bok inför resan till kanarieöarna och då blev det den. Och nu kan jag bara inte vänta längre till fortsättningen XD

    SvaraRadera