18 december 2008

Sisterhood of the Traveling Pants / Systrar i Jeans

Serien Systrar i jeans är en otroligt mysig serie som jag tycker om att läsa på sommaren, då böckerna utspelar sig på somrarna. Det är en klyftig serie om vänskap i första hand men även om kärlek, familjeproblem och att våga tro på sig själv.


Serien huvudpersoner är Lena, Carmen, Tibby och Bridget som alla är födda med bara några dagars mellanrum. De har växt upp tillsammans och deras mammor är nästan lika tighta som de fyra tjejerna är. De har aldrig spenderat en sommar på skilda håll och i första boken är det deras första sommar på egen hand. Precis innan de ska skiljas åt så upptäcker de ett par magiska jeans, som trots deras olikheter passar alla fyra tjejerna. De bestämmer sig för att bilda systraskapet och skicka jeansen till varandra hela sommaren. Under åren då de träffas använder de inte jeansen.
Jag tycker mycket om den här serien, även fast den inte är så superbra egentligen. Den är mysig som sjutton och betonar vikten av vänskap, hur mycket vi egentligen behöver våra vänner, samtidigt som man får följa vännernas andra problem i livet. Den energiska Bee, den perfekta och blyga Lena, Carmen the dramaqueen och Tibby - den ironiska filmälskaren.
Känner ni för att sitta och le i solen i sommar så skulle jag verkligen tipsa den här serien.
Ger den ändå bara en trea, för den riktar sig inte riktigt till min ålder just nu och är aningen barnslig, men ändå, en riktig mysbok som är perfekt på stranden
Böckerna:
Systrar i jeans
Systrar i jeans - Andra sommaren
Systrar i jeans - Tredje sommaren
Systrar i jeans - Fjärde sommaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar